موضوعات
آرشیو
دي 1403
آذر 1403
شهريور 1403
تير 1403
خرداد 1403
آذر 1402
آبان 1402
مهر 1402
شهريور 1402
مرداد 1402
10 نوع بازاریابی درون فروشگاهی
شنبه 25 آذر 1402
| تبلیغات
طبق تعریف انجمن بازاریابی امریکا(AMA)، بازاریابی یعنی زنجیرهای از اقدامات، تمهید روشهای متداول و فرایندی شامل خلق، برقراری ارتباط، ارائه و نیز تبادل موارد پیشنهادی که از منظر مشتریان، ارباب رجوع، شرکای تجاری و در نگاه کلان کل جامعه دارای ارزش است. انواع متفاوتی از تاکتیک های بازرایابی در بازار مطابق با نیازها و الگوهای کسب و کار شکل گرفته است که بازاریابی درون فروشگاهی یکی از آنهاست. بازاریابی درون فروشگاهی، استفاده از مکان های فیزیکی مانند یک فروشگاه خرده فروشی یا نمایشگاه برای فعالیت های بازاریابی است که فراتر از توزیع و فروش می باشد. این نوع از بازاریابی با تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی و بالفعل می تواند فروش را از منظر حجم و تعداد افزایش دهد. موارد زیر انواع رایج بازاریابی درون فروشگاهی است که با آنها آشنا می شویم:
-
روابط عمومی
از نمایشگاه ها و مراکز فروش معتبر، برای گسترش روابط با رسانه و ذینفعان مانند سرمایه گذاران، شرکا، کارکنان و قانون گذاران می توان بهره برد.
-
فروش آنلاین و فیزیکی
استفاده از یک مکان فیزیکی به عنوان محرکی برای فروش تجارت الکترونیک. به عنوان مثال، استفاده از یک اپلیکیشن که مشتریان بتوانند به صورت همزمان تجربه درون فروشگاهی و آنلاین را با افزودن اقلامی به سبد تجارت الکترونیک در فروشگاه ترکیب کنند.
-
خدمات مشتریان
خدمات مشتریان مجموعه فعالیت هایی است که منجر به آگاهی از خواسته و انتظارات مشتری می شود. در این نوع بازاریابی از فروشگاه ها به عنوان کانون خدمات مشتری استفاده می شود که برای برخی از افراد از پیدا کردن یک شماره تلفن یا دستگاه خو دپرداز راحت تر است. به عنوان مثال، استفاده از فروشگاه ها برای پاسخگویی در حوزه ی تجارت الکترونیک.
-
حمایت از مشتری
از دانش به دست آمده از تعاملات مشتری می توان برای ایجاد تغییر در برند، محصولات و خدمات استفاده کرد.
-
تحقیقات بازار
به فعالیتهای سازماندهی شدهای گفته میشود که به جمعآوری اطلاعات برای شناخت بازار هدف و مشتریها میپردازد و یکی از مهمترین استراتژی های کسب و کار است. در این قسمت، از فروشگاه ها جهت درک نیازها، اولویت ها، انتظارات و رفتار مشتریان استفاده می شود. به عنوان مثال، تست مزه ها که برای بهبود محصولات جدید طراحی می شوند.
-
تجربه ی مشتری
تجربیات درون فروشگاهی، بخشی اساسی از سفر مشتری است که فرصتی را برای ایجاد هویت و فرهنگ یک برند نفیس فراهم می آورد. به عنوان مثال، یک کافی شاپ با باریستاهای جالب و حرفه ای، که از فرایندهایی عجیب و غریب استفاده می کنند تا یک قهوه را به صورت غیر معمول سرو کنند.
-
ارتباط با مشتری
از طریق بازاریابی درون فروشگاهی می توان ارتباطات با مشتری را توسعه داد، مانند زمانی که کارکنان فروشگاه از طریق پروموشن های درون فروشگاهی در یک برنامه ی وفاداری، با اسم و مشخصات مشتریان آشنا می شوند.
-
پروموشن قیمت
پروموشن های قیمتی زمانی است که محصولات با تخفیف در قیمت عرضه می شوند. در فروشگاه ها، معمولا یک پروموشن قیمتی بر روی محصول قرار می دهند که به دلیل استفاده از علائم بزرگ، توجه مشتری را به سمت تخفیف جلب می کند.
-
پروموشن
پروموشن در علم بازاریابی، استفاده از انواع روش های کارآمد و نوین متناسب با موقعیت فعلی برند برای هدایت مصرف کننده به استفاده از محصول مورد نظر و ترویج و ترغیب او است. در بازاریابی درون فروشگاهی می توان از رویدادهای فروشگاهی، نمایش ها، نمونه ها، توضیحات، فعالیت های کارگاهی، ویترین ها و محیط های تعاملی برای رساندن پیام های بازاریابی و دستیابی به اهدافی مانند آگاهی از برند و فروش استفاده کرد.
-
عرضه ی محصولات جدید
می توان از پروموشن های درون فروشگاهی برای ایجاد تقاضا و آگاهی از برند جهت عرضه ی محصولات جدید استفاده کرد.